Az argánolaj és a kókuszolaj

Az argánolaj és a kókuszolaj nagyszerű tulajdonságai nemcsak a hajápolásban kamatoztathatók, hanem  számos más területen is.

Az argánolaj előnyei

Az argánolaj pontosan úgy működik, mint egy olajos kezelés - ha használjuk, a kezelt bőrfelület vagy hajtincs azonnal ragyogni kezd, ha pedig rendszeresen használjuk, akkor hosszútávon meg lehet oldani vele a különféle bőrproblémákat, illetve az egyéb hajgondokat is. Persze nagyon fontos, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk argánolajat, mert csak úgy tudja kifejteni a maximális hatását, ha 100%-os tisztaságban és jó minőségben jutunk hozzá ehhez az olajhoz.

A kókuszolaj előnyei

Egy tanulmány szerint, amely a 2003-as Journal of Cosmetic Science lapjain jelent meg, a kutatók megállapították, hogy a kókuszolaj csökkentette a fehérjeveszteséget az ép és a sérült haj esetében is, éppen ezért megéri mosás előtt és a hajmosás után ápolás céljára is felhasználni. A kutatók azt sugallják, hogy mivel a kókuszolaj nagy koncentrációban tartalmaz triglicerideket, értékes zsírsavakat, főleg laurinsavat, ezért nagy hatékonysággal lehet vele kezelni többek között a haj töredezettségét, de szintén ez a zsírsav segít abban, hogy a szervezet védve legyen a különféle fertőzésektől.

Tápanyagok és egyéb tudnivalók

Az argánolaj molekulái egészen kicsik, így nagyon hatékonyan be tudnak hatolni a haj szerkezetébe, így azt belülről képesek ápolni. Vagyis az argánolaj nemcsak fényt ad a hajnak, hanem segít abban, hogy a hajszálak szerkezetét javítsa, hogy fiatalítsa és hidratálja belülről a hajszálat. Az argánolaj tehát tökéletes kiegészítője a hajnak, de emellett fontos megjegyezni azt is, hogy a kókuszolaj is rendkívül hatékony, mivel a laurinsavon túl számos értékes tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, ha szűz, organikus formában jutunk hozzá. Mindkét anyagban nagy mennyiségben találunk E-vitamint és F-vitaminokat, a bőrt pedig úgy tervezték, hogy elnyelje ezeket az értékes vegyületeket.

Argánolaj termékek ITT!

MediNatural argán olaj20 ml

MediNatural argán olaj 20 ml

Az argánolaj a legjobb választás egy NŐ számára, ami rendkívül sokféleképpen felhasználható, a bőr sugárzó, a haj pedig fényes lesz tőle.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!