Milyen előnyei vannak az argán olajnak?

Az argánolaj az Argán fából, egy marokkói növényből származik és fontos róla tudni, hogy nagy arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint egy úgynevezett tokoferol vegyületet, amely nagyon hasonlít az E-vitaminhoz. Ennek köszönhetően az argánolaj nagyon hatékonyan segíthet leküzdeni a szív- és érrendszeri betegségeket, véd a rák bizonyos formáival szemben, illetve megakadályozza az inzulin intoleranciát is, aminek köszönhetően segít harcolni a diabétesz kialakulásával szemben.

Milyen előnyei vannak tehát az argánolajnak?

Az argánolajról kimutatták, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Egy 2004-ben megjelentetett tanulmányban Dr. Herrara megállapította, hogy a patkányokon végzett kísérletek során az argánolaj szignifikánsan csökkentette a vérnyomást. Számos nyomkövetéses vizsgálat során azt találták, hogy az argánolajat tartalmazó diéta igen hatékony a szívproblémák és az ahhoz hasonló panaszok megelőzésében. Az argánolajban található telítetlen zsírsavak segítenek szabályozni a vér koleszterinszintjét, így az argánolaj egy jó módja annak, hogy hozzájussunk a szükséges mennyiségű ztsírhoz, anélkól, hogy a szívünket leterhelnénk.

Az argánolaj és az inzulinrezisztencia

Marokkóban az argánolajat általánosan használják a cukorbetegség kezelésére. Tanulmányok kimutatták, hogy az argánolaj csökkenti az inzulinrezisztenciát, ami a cukorbetegség egyik kezdeti lépése szokott lenni. Egy 2006-os tanulmányban Dr. Haddad arról számolt be, hogy az argánolaj fokozott használata megnöveli a cellurális választ még az alacsony dózisú inzulinnál is, aminek köszönhetően a szervezet jobban fogja tudni hasznosítani a glükózt.

Az argánolaj és a haj

Az argánolajat a szépségápolásban is előszeretettel használják, mivel nagyszerűen képes fényt és puhaságot kölcsönözni még az erősen igénybe vett hajnak is. Az argánolajat rendszeresen használva a hajunk szép és lágy lesz, mentes lesz a csomóktól és görcsöktől és még töredezni sem fog.

Az argánolaj és a köröm

Hasonló a helyzet a körömmel is. Az argánolaj nagyon gazdag E-vitaminban, éppen ezért nagyszerűen lehet használni a köröm problémáinak kezelésére, illetve a körmeink megerősítésére is. Ezenfelül az argánolajban rengeteg az antioxidáns, ami szintén fontos szerepet játszhat körmeink erősségében és egészségében is.

Az argánolaj és a bőr

Az argánolaj komoly segítséget jelent a bőr állapotának feljavításában, mivel nagyszerűen képes helyreállítani a bőrfelületet, megtisztítani azt a különféle elszíneződésektől, kisebb problémáktól. Az argánolaj ezenfelül csökkenti a ráncok mélységét, puhítja és kisimítja a bőrt, aminek köszönhetően fiatalosabbak és üdébbek leszünk.

Az argánolaj tehát nagyon sokféle problémát tud enyhíteni, kezelni, illetve számos célra fel lehet használni, ezért érdemes minden háztartásban tartani otthon, hogy mindig kéznél legyen, ha szükség van rá.

Argánolaj termékek ITT!

MediNatural argán olaj20 ml

MediNatural argán olaj 20 ml

Az argánolaj a legjobb választás egy NŐ számára, ami rendkívül sokféleképpen felhasználható, a bőr sugárzó, a haj pedig fényes lesz tőle.

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!